Nakon povreda Spahića i Pandže
10

Sušić: Bojao sam se ovoga, ali imam Mujdžu i Šunjića

Piše: J. Hadžiahmetović
Safet Sušić
Safet Sušić
Nakon sinoćnje povrede Borisa Pandže i današnje Emira Spahića, selektor nogometne reprezentacije BiH Safet Sušić našao se u velikim problemima pred prvi susret kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Lihtenštajna. U razgovoru za portal Klix.ba, Pape kaže se bojao ovakvog scenarija, ali da ima igrače koji mogu zamijeniti povrijeđene Pandžu i Spahića.

Sušić je jutros razgovarao sa Pandžom koji mu je rekao kako doktori sumnjaju na povredu meniskusa jer stoper naše reprezentacije ne može saviti niti ispraviti nogu.

"Tek sutra ćemo imati više informacija. Međutim, kako sada stvari stoje, vjerovatno neće moći nastupiti u toj prvoj utakmici", kazao je Sušić za naš portal.

Dodatni problem za selektora je i današnja povreda kapitena Emira Spahića koji je, nakon sudara sa igračem Rayo Vallecana, završio u bolnici sa povredama glave.

"Ne treba ni govoriti koliki bi to bio hendikep ukoliko Spahić ne bude igrao. Upravo se desilo ono čega sam se ja najviše pribojavao, da na startu kvalifikacija ne ostanem bez ključnih igrača. Ima još vremena, vidjet ćemo. Spahić je igrač koji može igrati utakmice i bez treninga", pojasnio je selektor nogometne reprezentacije za Klix.ba.

Osim Pandže i Spahića, Pape na rapolaganju ima još dvojicu stopera.

"Ne namjeravam nikoga zvati jer bi to bilo nepovjerenje prema igračima koji su već tu i sa kojima raspolažem. Imam Tonija Šunjića i Mensura Mujdžu. Sreća igramo protiv jedne slabije reprezentacije koju, nadam se, možemo pobijediti bez Pandže i Spahića", kazao je Safet Sušić.

Podsjetimo, naša reprezentacija igra u petak prvu utakmicu kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo u gostima protiv Lihtenštajna.