Prekršili pravila
18

Surovost VAR tehnologije: Krul odbranio penal Aubameyangu, ali sudija ponovio udarac

K. H.
Foto: Twitter/Screenshot
Foto: Twitter/Screenshot
Ekipa Norwicha osjetila je svu surovost VAR tehnologije nakon što je njihov golman Tim Krul odbranio penal napadaču Arsenala Pierre-Emericku Aubameyangu, ali sudija je nakon dodatnih instrukcija ponovio taj udarac.

Naime, igrala se 29. minuta utakmice 14. kola engleskog Premiershipa između Norwicha i Arsenala kada je sudija Tierney zbog igranja rukom igrača domaćeg tima pokazao na bijelu tačku, odnosno dosudio je penal za Topnike, a odgovornost je preuzeo kapiten Aubameyang.

Ipak, golman Norwicha Tim Krul još jednom je pokazao zbog čega je jedan od najboljih svjetskih golmana kada je u pitanju zaustavljanje kaznenih udaraca, odbranio je šut Gaboncu, ali je sudija Tierney ponovio taj šut jer su u trenutku Aubameyangovog udarca igrači Norwicha ranije ušli u kazneni prostor.

Pravila kažu da, ukoliko njihov golman odbrani udarac, igrači ne smiju ranije ući u kazneni prostor jer će se udarac ponoviti, a upravo nakon što je Krul odbranio šut Aubameyanga igrači Norwicha koji su ranije ušli u kazneni prostor izbili su loptu u korner, pa je instrukcija iz VAR sobe bila da se udarac ponovi.

Aubameyang je iz drugog pokušaja postigao pogodak, što mu je deveti gol ove sezone, a nakon što je savladao golmana Norwicha, napadač Arsenala je provocirao Krula.