Sretna zbog otkaza
6

Supruga zvijezde Uniteda o Mourinhu: Martial se osjećao zarobljeno, tonuo je ka dnu

K. H.
Martial i Mourinho (Foto: EPA-EFE)
Martial i Mourinho (Foto: EPA-EFE)
Supruga nogometaša Manchester Uniteda Anthonyja Martiala Melanie Da Cruz uputila je niz kritika na račun bivšeg menadžera Crvenih đavola Josea Mourinha te je istakla da je sretna što je Portugalac dobio otkaz.

Ona je kazala da je Mourinho kriv za loše igre njenog supruga u periodu kada je portugalski stručnjak bio menadžer kluba s Old Trafforda, a kazala je da se Martial osjećao kao zarobljen jer sadašnji trener Tottenhama nije pokušao riješiti taj problem.

"Za sve je kriv Mourinho jer nikada nije pokušao riješiti problem. Tokom njegovog boravka u Manchester Unitedu, Anthony je dosta patio. Bio je to težak period za nas jer nije igrao, svi su vidjeli da je povrijeđen i da pati, ali nikada nije želio to reći. Osjećao se kao zarobljen, a ni ja se nisam osjećala puno bolje. Nisam mu mogla pomoći jer nije htio pričati o tome, gledala sam ga kako tone prema dnu i bilo mi je teško zbog toga. Saznala sam da je imao loš odnos Mourinhom i sretna sam što je dobio otkaz. Nadam se da ga nikad više neću sresti", kazala je Da Cruz.

Nakon toga, on je rekla da Martial nije išao na klupske manifestacije jer nije želio gledati Mourinha.

"Nismo išli na klupske manifestacije jer nismo željeli gledati Josea, a Anthony mi nikada nije dopustio da govorim o tome iako sam dosta toga imala reći Mourinhu. On je u klubu u kojem pripada i sada pokazuje o kakvom nogometašu je riječ. Nekad mi dođe da vrištim od ponosa", istakla je Da Cruz.

Martial je u Manchester United stigao 2015. godine iz Monaca, a u 126 odigranih utakmica postigao je 40 pogodaka. Za reprezentaciju Francuske odigrao je 18 utakmica uz jedan pogodak.