Skandal u Južnoj Africi
0

Supruga predsjednika Zume trudna sa tjelohraniteljem

FENA
Jacob Zuma (Foto: Reuters)
Jacob Zuma (Foto: Reuters)
Jedan bračni skandal, o kojem izvještava Sunday Times, prijeti da baci u sjenu početak svjetskoga nogometnog prvenstva - Južna Afrika naime bruji od glasina da je jedna od tri supruge predsjednika Jacoba Zume (69) zatrudnjela sa svojim tjelohraniteljem.

Dotični tjelohranitelj, svjestan tradicionalne kazne koja čeka onog ko je odgovoran za trudnoću poglavičine žene, izvršio je samoubistvo kada je vijest o ovome objelodanjena.

Zanimanje južnoafričke javnosti o tome koliko će trudna Nompumelelo Ntuli (35) izgledati na ceremoniji otvaranja svjetskog prvenstva i da li će je pratiti novi tjelohranitelj je tolika da odvlači interesiranje rezervirano za utakmicu između Južne Afrike i Meksika, a stvara i protokolarne teškoće počasnom gostu meksičkom predsjedniku Felipeu Calderonu.

Zuma je prekinuo državnu posjetu Indiji nakon novinskog izvještaja o ovoj trudnoći i sazvao hitan obiteljski sastanak ovog vikenda, koji okuplja sve supruge, 20-ero djece i ostale članove proširene obitelji, prenosi Sunday Times.

Agencije su ranije prenijele da je navodno razočarana supruga krenula u avanturu s tjelesnim čuvarom kad su mediji prije nekoliko mjeseci objavili da predsjednik ima vanbračno dijete sa Sonono Khozom, kćeri poznatog biznismena i predsjednika Organizacijskoga odbora Svjetskoga nogometnog prvenstva u JAR-u.

To je, navodno, bilo ukupno 20. predsjednikovo dijete.

Zuma je uvijek ponosno isticao da je poligamist. No bio je izvrgnut kritikama čak i u seksualno liberalnoj Južnoafričkoj Republici jer nije koristio zaštitu kako bi spriječio širenje virusa HIV-a.

Prije nego što je postao predsjednik, Zuma je optužen za silovanje jedne svoje suradnice. Na sudu je ipak oslobođen kada su suci prihvatili dokaze njegovih odvjetnika koji su tvrdili da silovana djevojka nije vjerodostojan svjedok zbog burne "ljubavne" prošlosti.

Prije nekoliko mjeseci predsjednik Zuma navodno je kaparisao dvije nove žene, davši 10 krava njihovim roditeljima.