Oštra kritika
0

Supruga igrača PSG-a retvitovala post protiv Pochettina: On je ubica jer ga stavlja na klupu

H. H.
Camilla Galante i Leandro Paredes (Foto: Instagram)
Camilla Galante i Leandro Paredes (Foto: Instagram)
Camilla Galante, supruga veznjaka PSG-a Leandra Paredesa (27), putem Twittera kritikovala je trenera pariškog tima Mauricija Pochettina (49), na način da je retvitovala jedan post usmjeren protiv argetinskog trenera.

Paredes je ove sezone upisao samo tri nastupa i ukupno je odigrao samo 150 minuta u dresu kluba sa Parka Prinčeva, što možda i nije iznenađujuće uzimajući u obzid da se za mjesto u ekipi bori sa Marcom Verrattijem (28), Georginiom Wijnaldumom (30), Idrissom Gueyeom (32), Anderom Herrerom (32) i Danilom Pereirom (30).

Ipak, Paredesova supruga je mišljenja da njen izabranik zaslužuje veću minutažu i kao argument je retvitovala zanimljivu statistiku i poruku koju je objavio jedan od korisnika na Twiiteru.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

"Leandro Paredes ostvaruje 61,3 dodavanja po utakmici u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, s procentom tačnih dodavanja 91 posto. Shvatate li koliko je to impresivno, jer pored sjajne tehnike voli igrati i duge pasove? Pochettino je ubica jer stavlja na klupu tog momka", pisalo je u postu koji je Paredesova supruga retvitovala, a potom izbrisala.

Ipak, brojni Twitter korisnici su napravili "screenshot", koji se proširio na društvenim mrežama.

Paredes i Galante u braku su od 2017. Zajedno imaju kćer Victorij i sina Giovannija.