Nogomet
0

Superliga: Ermin Zec strijelac u porazu Genclerbirligija od Galatasarayja

Totalsport
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Bivši selektor hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić nije dočekao kiks Galatasarayja, te je sa svojim Beşiktaşem i dalje treći na prvenstvenoj tabeli turske Süperlige.

Beşiktaş je pred svojim navijačima s 2-1 bio bolji od neugodne Kasimpaşe, dok je Galatasaray, također kod kuće, s 3-2 slavio protiv Gençlerbirligija. Pobjedu Beşiktaşu donijeli su Oguzhan Özyakup i Veli Kavlak u 7., odnosno 17. minuti, dok je Umut Bulut bio čovjek odluke kod Galatasaraya.

Ekipa Roberta Mancinija gubila je nakon 12 minuta s čak 2-0 pogocima Oktaya Delibalta i bosanskohercegovačkog nogometaša Ermina Zeca, no Galatasaray je u posljednjih 30 minuta uspio okrenuti rezultat i upisati vrijednu pobjedu.

Najprije je Burak Yilmaz u 61. minuti zabio za 1-2, da bi si dvije minute kasnije Ahmet Calik zabio autogol za 2-2. Bulut je u sudijskoj nadoknadi pogodio za pobjedu istanbulskog kluba.

Takvim je raspletom rezultata Beşiktaş i dalje na trećem mjestu Süperlige s jednim bodom manje od Galatasaraya, dva kola prije kraja.

Süperliga, 32. kolo:

Galatasaray – Gençlerbirligi 3-2

Beşiktaş – Kasimpaşa 2-1