Izjave nakon meča
194

Šunjić: Sjeverna Irska nas je iznenadila pristupom; Cimirot: Hvala navijačima na podršci

Piše: K. H.
Foto: D.B./ Klix.ba
Foto: D.B./ Klix.ba
Bh. reprezentativci Toni Šunjić i Gojko Cimirot bili su zadovoljni nakon pobjede Zmajeva u prvom kolu Lige nacija protiv Sjeverne Irske (2:1), a istakli su da je ovo bila teška utakmica i da su najvažnija tri boda.

Šunjić smatra kako je Sjeverna Irska nametnula svoj ritam i da je bilo jako teško igrati, ali da je pobjeda najvažnija.

"Što se tiče igre, ne možemo biti zadovoljni. Najbitniji je rezultat, važno je pobijediti ovakvu utakmicu i ovo nam više znači nego da smo igrali dobro, a da nismo osvojili bodove. Moramo se spremiti za narednu utakmicu, mislim da će nam biti lakše igrati protiv Austrije jer oni više vole igrati nego Sjeverna Irska. Nametnuli su nam svoju igru, ali na kraju smo slavili i možemo biti zadovoljni", kazao je Šunjić, pa nastavio:

"Očekivali smo da će biti puno vazdužnih duela, a na kraju je sve dobro ispalo. Previše smo im prilika i kornera dozvolili, ali najbitnija su tri boda. Plan nije bio da oni diktiraju tempo, kada smo gledali njihove utakmice više su puštali protivnike da čuvaju loptu, a danas su izašli s velikim motivom i bili su maksimalno nabrijani. Zaslužili su više, ali ne pobijedi uvijek ko zasluži. Što se tiče Austrije, čeka nas teška utakmica koja će sigurno biti ljepša za gledati", završio je bh. defanzivac koji je danas bio jedan od najboljih pojedinaca na meču.

Zadovoljan zbog pobjede bio je i Gojko Cimirot koji je kazao da će on i njegovi saigrači dati sve od sebe da prikažu bolju igru protiv Austrije, a također je kao i Šunjić rekao da je pobjeda najvažnija.

"U ovom trenutku je najbitnije da smo pobijedili, mislim da nismo odigrali našu najbolju utakmicu, ali ćemo narednu utakmicu dati sve od sebe da ostvarimo što bolji rezultat i pokažemo bolju igru. Sjeverna Irska je nametnula svoju igru, igrali smo na duge lopte i da bi ostvarili dobar rezultat, morali smo tako igrati", kazao je Cimirot, pa nastavio:

"Imamo nekoliko dana do utakmice, znamo da će biti teško, ali ćemo dati sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat. Oni igraju drugačiji stil fudbala, žele da igraju i mislim da nećemo imati toliko problema. Želim se zahvaliti navijačima koji su došli u velikom broju i pružili nam podršku", rekao je Cimirot.

Naredni meč BiH igra u utorak protiv Austrije na stadionu Bilino Polje u Zenici.