Uvijek ima razlog
6

Sunce, vjetar, snijeg i TV kuća: Englezi napravili kompilaciju izgovora Jurgena Kloppa

Klix.ba
Jurgen Klopp (Foto: EPA-EFE)
Jurgen Klopp (Foto: EPA-EFE)
Trener Liverpoola Jurgen Klopp našao se na velikom udaru engleskih medija nakon što je remi protiv Evertona kojim je izgubio prvo mjesto na tabeli Premiershipa pokušao opravdati lošim vremenskim uslovima.

Kloppu ovo nije prvi put da vremenske faktore krivi za lošu igru svog tima, a nakon remija s Evertonom rekao je da je vjetar pravio previše problema njegovoj ekipi.

"Znam da se ljudima neće svidjeti ovo što ću reći, ali je vjetar danas puhao sa svih strana. To se vidi u mnogim situacijama i vrijeme nije išlo na ruku nikome, posebno dok je lopta bila u zraku", rekao je Klopp nakon meča protiv Evertona.

Klopp je nakon poraza od Southamptona 2017. godine u Liga kupu također okrivio vjetar za neuspjeh njegovog tima.

"Mnogi se smiju kada to kažem, ali danas je stvarno bilo teško igrati nogomet s vjetrom koji je puhao sa svih strana", rekao je tada Klopp.

U maju 2017. godine Liverpool je remizirao s Burnleyjem na Anfieldu, a nakon tog meča Klopp je rekao da je teren bio previše suh.

"Znam da ovo niko ne želi čuti, ali sam hrabar i mogu ovo reći: Teren je bio mnogo suh. Probali smo sve, zalili smo ga nekoliko puta, ali poslije 15 minuta je bio suh kao barut", bile su Kloppove riječi.

Prošle sezone Liverpool je u finišu ispustio vodstvo od 2:0 protiv WBA-a, a tada je Klopp također rekao da je teren bio suh.

"Ljudi to ne žele čuti i znam šta misle o meni, ali teren je bio previše suh danas i to nije prednost za tim koji želi igrati nogomet", rekao je Klopp.

Možda i prvi "kiks" ove sezone Liverpool je napravio na Anfieldu protiv Leicestera u trenutku kada su Manchester Cityju mogli pobjeći na sedam bodova prednosti, a nakon tog meča Klopp je rekao da je snijeg pravio probleme njegovoj ekipi.

"Vidjeli ste da zbog snijega lopta ne može da se kreće lijepo pa vam posjed lopte od 70 ili 80 posto samo otežava posao", istakao je Klopp.

Možda i najčudniju izjavu Klopp je dao prošle sezone nakon poraza od WBA-a u FA cupu kada je okrivio TV stanicu da određuje koliko će biti sudijske nadoknade.

"Nadoknada u prvom poluvremenu je trebala biti deset minuta, a bila je samo četiri. To je zato što sam čuo da je televizija tražila od sudija da ne smije biti više od četiri minute, jer imaju reklame", kazao je Klopp tada.

Liverpool se trenutno nalazi na drugom mjestu Premiershipa s bodom manje od Manchester Cityja, a u prvom meču osmine finala Lige prvaka remizirali su s Bayernom na svom Anfieldu rezultatom 0:0.