Niko kao on
35

Suluda izjava Balotellija: Zbog mene su Messi i Ronaldo osvajali Zlatne lopte

S. G.
Ništa neobično za njega (Foto: EPA-EFE)
Ništa neobično za njega (Foto: EPA-EFE)
Zločesti dečko italijanskog nogometa, kako je oslovljavan Mario Balotelli, izjavio je da je on isključivi "krivac" što su Lionel Messi i Cristiano Ronaldo dugi niz godina osvajali prestižnu nagradu Zlatna lopta.

Mnogi nogometni stručnjaci su u Mariju Balotelliju vidjeli buduću nadu italijanskog i evropskog nogometa.

Međutim, česti skandali na terenima i van njih mu nikada nisu dozvoljavali da iskoristi svoj potencijal kojeg je nesumnjivo posjedovao.

"Moj nedostatak truda pridonio je tome da Messi i Ronaldo zajedno osvoje 12 Zlatnih lopti koje se svake godine dodjeljuju najboljim igračima svijeta. Moj menadžer Mina Raiola, koji je umro prošle godine, uvijek mi je govorio istu stvar: 'Ako Messi i Cristiano Ronaldo imaju toliko Zlatnih lopti, ti si kriv.' Bio je u pravu, prečesto sam igrao sa samo 20 posto svojih mogućnosti", rekao je Balotelli.

Italijanski napadač trenutno nastupa za švicarski Sion, no on smatra kako mu vrata nacionalne selekcije još uvijek nisu zatvorena.

"Kada nosim dres reprezentacije, osjećaj je nevjerovatan. Uvijek sam se slagao sa selektorom Robertom Mancinijem, nije istina da smo se posvađali u Manchester Cityju. I dalje mislim da mogu igrati za reprezentaciju", rekao je bivši igrač Intera, Milana, Liverpoola i Manchester Cityja.

Za popularne Azzurre je odigrao ukupno 36 utakmica na kojima je postigao 14 pogodaka, a jedan od najznačajnijih zabio je u polufinalu EURO-a 2012. protiv Njemačke.