Tokom utakmice sa Slavijom
0

Suljić "ušutkao" navijače na istočnoj tribini pa im se izvinio

Klix.ba
Asmir Suljić (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Asmir Suljić (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
U susretu Sarajeva i Slavije mladi igrač bordo ekipe Asmir Suljić nije mogao ostati ravnodušan na provokacije i psovke publike na istočnoj tribini stadiona "Asim Ferhatović Hase", te je nakon akcije u kojoj je najzaslužniji za pogodak svog kluba, pokazao prstom navijačima da "ušute", a nešto kasnije se i izvinio za svoj postupak.

Slavija je povela u 49. minuti, kada je mrežu Sarajeva pogodio Rašović. Vidno uznemireni zbog loše igre svoje ekipe, navijači, koji su se nalazili na istočnoj tribini stadiona "Asim Ferhatović Hase", su počeli provocirati mladog Suljića i psovati mu.

Suljić je potom nakon solo prodora uputio loptu u peterac, lopta je zakačila jednog odbrambenog igrača Slavije i završila u golu. Nakon izjednačenja je Suljić uzvratio na provokacije i "ušutkao" publiku na istočnoj tribini. Tim potezom je još više "naljutio" prisutne navijače. Ipak, po završetku susreta, u kojem je Sarajevo slavilo pobjedničkim golom Haskića, Suljić se izvinio publici na istočnoj tribini. Rekao je da je napravio veliku grešku zbog emocija koje su proizvele psovke i provokacije.

Iako ne opravdava svoj postupak, mladi igrač je dodao da nije korektno što publika s istočne tribine psuje igračima tokom cijele utakmice. Ipak, izrazio je zadovoljstvo navijačima sa sjeverne tribine, koji klubu i igračima daju bezuslovnu podršku svih 90 minuta.