Nogomet
341

Suljić: Početkom maja dolazim da zajedno proslavimo titulu

Piše: D. B.
Asmir Suljić
Asmir Suljić
Bh. nogometaš Asmir Suljić je u subotu odigrao posljednju utakmicu za FK Sarajevo, tim za koji je igrao tri godine. Sada je član Ujpesta, a nada se da će u maju doći u Sarajevo i proslaviti titulu Bordo ekipe.

Suljić je prije dogovora sa Ujpestom insistirao da odigra 100. utakmicu za FK Sarajevo, a to je bio susret s Olimpicom na Otoci. Novi poslodavci su odobrili njegov zahtjev, a popularni Šejtan je najavio pobjedu protiv Vukova. To se i ostvarilo, jer je tim s Koševa pobijedio 2:0.

"Posljednja utakmica je bila vrlo emotivna za mene, jer mi nije jednostavno otići iz kluba nakon tri veoma lijepe godine. Ipak, otišao sam na pravi način, pobjedom, a ekipu sam ostavio na prvom mjestu. Uvjeren sam da će se FK Sarajevo ponovo naći na prvom mjestu i ostati na toj poziciji do kraja sezone", izjavio je Suljić.

Zahvalio se navijačima i saigračima na lijepom ispraćaju, a pripisao im je i dio zasluga za njegov napredak u karijeri.

"Mnogo mi znači to što su me lijepo ispratili na Otoci, kako moji saigrači, tako i navijači, koji su skandirali moje ime. Bilo mi je važno da odem na lijep način i to se ostvarilo. Zahvaljujem se navijačima i saigračima na podršci, jer bez njih ne bih napravio iskorak u svojoj karijeri", kazao je novi napadač Ujpesta.

Rekao je da iz vremena koje je proveo u FK Sarajevo pamti samo lijepe uspomene.

"Protekle tri godine su bile najljepše u mom životu. Istina, bilo je i ružnih situacija, ali to se već zaboravilo. U sjećanju mi ostaju samo lijepi trenuci, kojih je bilo stvarno mnogo", rekao je Suljić.

Uvjeren je da će njegov sada već bivši klub ove sezone osvojiti titulu prvaka.

"Čvrsto vjerujem da ću početkom maja doći u Sarajevo i ispred Vječne vatre s igračima i navijačima proslaviti titulu", poručio je Suljić.

Za novo poglavlje u karijeri je i više nego spreman, a očekuje ga i debi.

"U Mađarskoj sam se smjestio, trenutno sam u hotelu nekoliko dana dok ne pronađem odgovarajući stan, a onda počinjem jednu novu epizodu koja će, nadam se, biti uspješna. Debi za Ujpest očekujem već u srijedu u Liga kupu", završio je Suljić, koji je dnas službeno predstavljen kao igrač Ujpesta.