Olimpik - Široki Brijeg
0

Suljević: "Gosti nemaju šta tražiti na Koševu"

Sarajevo-x.com
U nedjelju sa početkom u 17 sati igra se posljednji meč 3. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Gost ekipe Olimpika na našem najvećem stadionu je ekipa Širokog Brijega.

Nihad Suljević, fudbaler Olimpika i junak susreta u Trebinju, rekao je da je ekipa bila potištena zbog načina na koji je izgubila od Željezničara u prvom kolu Premijer lige BiH, ali da je loš utisak popravljen u Trebinju.

Suljević je prokomentarisao i predstojeći susret koji će "vukovi" odigrati protiv Širokog Brijega na stadionu "Asim Ferhatović Hase".

"Široki Brijeg je sljedeći protivnik. Imaju isti skor kao i mi, ali je interesantno da oni već odavno nisu izgubili na strani. Mislim da u zadnjih pet gostovanja u ligi nisu poraženi. Mislim da je vrijeme sada da im se i to desi. Sigurno je da se radi o jednoj kvalitetnoj ekipi, koja ima odlične pojedince i odličnog trenera, ali mišljenja sam da ćemo ih mi savladati na Koševu. Naša želja i cilj je pobjeda u svakom meču, pa tako i ovom, tako da gostima ne ostaje ništa drugo nego da kapituliraju pred našim napadačima, a mi iz odbrane ćemo se potruditi da naša mreža ostane netaknuta", rekao je Suljević.

U ekipu se vraća Velagić, koji je bio povrijedjen još od one utakmice sa Sarajevom u Medjugorju, dok Vidović nakon operacije još nije fit za nastup. Tokom sedmice certifikate za nastup su dobili Dalmao i Rodrigo, tako da će i oni biti u konkurenciji za nastup u ovoj utakmici.

Utakmica počinje u 17 sati, a cijena ulaznice je 5 KM.