Nogomet
0

Sukob Reala i portugalskog saveza oko Ronalda

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Zategnuti odnosi vladaju na relaciji između Real Madrida i Nogometnog saveza Portugača oko Cristiana Ronalda i njegovog nastupa za portugalsku reprezentaciju u dokvalifikacijskim dvobojima za SP u Južnoafričkoj Republici.

Portugal će 14. novembra odigrati prvu utakmicu protiv Bosne i Hercegovine u Lisabonu, a uzvrat u Zenici četiri dana kasnije. Kako sada stvari stoje, bez najskupljeg svjetskog nogometaša, koji je van travnjaka zbog njegove povrede desnog gležnja.

Dok iz saveza tvrde da Ronaldo želi igrati i da će biti spreman za dvoboje, iz Reala tvrde upravo suprotno.

  • Ljekari i zdrav razum sprečavaju Ronalda od nastupa za portugalsku reprezentaciju – rekao je sportski direktor “kraljevskog kluba” Jorge Valdano.

Slično razmišlja i trener Reala Manuel Pellegrini.

  • Da je Ronaldo spreman, mi bismo ga već koristili. Naravno da bi on želio igrati, ali žao mi je i zbog njega i Portugala – izjavio je Pellegrini.

Madridski sportski dnevnik Marca donosi i izjavu samog Ronalda koji kaže kako se osjeća sve bolje i ostavlja nastup neizvjesnim.

  • Moramo pričekati i vidjeti kako će se stvari razvijati, ali stanje se poboljšava – rekao je Ronaldo, koji se povrijedio u dvoboju Lige prvaka protiv Marseillea (30. septembra), te je potom 10. oktobra u utakmici portugalske nogometne reprezentacije protiv Mađarske dodatno pogoršao povredu.