"Mourinho je pobjednik"
0

Šuker: Real je sposoban nositi se s Barcelonom

Totalsport
Davor Šuker
Davor Šuker
Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Davor Šuker izjavio je za špansku Marcu da će njegov bivši klub Real Madrid uskoro osvajati najveće trofeje, a razlog tome je glad za uspjehom.

Šuker je od 1996. pa sve do 1999. godine nosio dres "kraljevskog kluba" s kojim je 1998. osvojio Ligu prvaka. Odigrao je sveukupno 106 utakmica za klub, te je pritom 49 puta bio strijelac. Osim naslova najbolje ekipe Starog kontinenta, Šuker je s Realom uzeo po jedan naslov najbolje ekipe Španije (Primera), španskog superkupa i Interkontinentalnog kupa.

"Real je trenutno veoma jak. Imaju fantastičan niz pobjeda i to nikako nije slučajnost. Vodeća su ekipa Primere, grupe Lige prvaka i uz sve to igraju atraktivan nogomet, te postižu jako puno golova", rekao je bivši hrvatski reprezentativac za Marcu. Šuker je uvjeren da je sadašnji trener Jose Mourinho prava osoba koja će klubu donijeti slavu i trofeje.

"Mourinho je pobjednik. On je u Španiju došao po naslov prvaka i to će i osvojiti. On je idealan trener za ovu ekipu Reala, a to zna i predsjednik kluba Florentino Perez", kaže Šuker. "Njegov rad s ekipom je još uvijek u procesu dorađivanja, ali svejedno ih vidim da će ove sezone uzeti ili naslov prvaka Španije ili Ligu prvaka. Kada bih birao rekao bih domaći naslov jer su konstantniji ove sezone od Barcelone", smatra najbolji strijelac Svjetskog prvenstva 1998. godine u Francuskoj.

Šuker vjeruje da Real može pobijediti Barcelonu, te imati ravnopravan posjed lopte u njihovom "el clasicu" 10. decembra. "Jednostavno je. Morate im oduzeti loptu i zabijati golove. Ekipa koja ima veći posjed lopte ima i veće šanse za pobjedu. A za to je Real Madrid apsolutno sposoban", zaključila je legenda hrvatskog nogometa.