Izgubio mu se svaki trag
48

Šuker nakon 2021. godine prvi put viđen na utakmici Hrvatske, konačno se pojavio u javnosti

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Legendarni Davor Šuker prvi put se pojavio na utakmici Hrvatske nakon septembra 2021. godine, a on je večeras gost susreta protiv Turske koji se igra u Bursi.

Hrvatski mediji pišu da je bivši predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza posljednji put na utakmici Vatrenih bio u septembru 2021. godine u Moksvi u duelu Rusije i Hrvatske, a da je večeras u Bursu došao kao član Izvršnog odbora UEFA-e te je u tom svojstvu bio gost turske televizije TRT.

"Turska ima sjajne stadione i jaku ligu u kojoj se igra odličan nogomet. Bio sam na derbiju u Istanbulu, a bio sam i u Samsunu te gledao drugu ligu. Pratim turski nogomet i jako ga cijenim", rekao je, između ostalog, Šuker pa dodao:

"Od turskih igrača posebno cijenim Hakana Calhanoglua, Caglara Söyüncüa i mladog Ardu. Mi u Hrvatskoj uvijek imamo dobre igrače i stalno stvaramo nove. To je ono što donosi kvalitetu našoj reprezentaciji i drži je u vrhu."

Svi hrvatski mediji nedavno su objavili informaciju da Šuker nije bio na komemoraciji i sahrani Miroslavu Ćiri Blaževiću te da se već odavno ne pojavljuje u ovoj državi.

Tada su rekli da je izuzetno ljut što je smijenjen s pozicije predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza i da koristi sve moguće prilike da izbjegava susret s bivšim saradnicima, te da se zbog toga i generalno povukao iz javnog života te da se bavi nekretninama, u koje je u međuvremenu počeo ulagati.