Nakon 20 sati vijećanja
0

Suđenje Ryanu Giggsu za napad na djevojku završeno na iznenađujući način

H. H.
Kate Greville i Ryan Giggs (Foto: Twitter)
Kate Greville i Ryan Giggs (Foto: Twitter)
Suđenje Ryanu Giggsu, kojeg je njegova bivša partnerka Kate Greville optužila za napad i nasilno ponašanje, završeno je nakon četiri sedmice saslušanja, a da porota nije donijela bilo kakvu presudu.

Porotu, koju čini sedam žena i četiri muškarca, raspustio je Kraljevski sud u Manchesteru, jer se nisu mogli dogovoriti nakon više od 20 sati vijećanja.

Advokati obje strane sada moraju odlučiti da li su zainteresovani za novo suđenje, koje neće moći biti održano u narednih nekoliko mjeseci.

Tokom te četiri sedmice porota je morala slušati oštre i intimne izjave Ryana Giggsa i Kate Greville o njihovoj burnoj vezi.

Inače, Giggs i Kate su bili u vezi tri godine, odnosno počeli su vezu sedam mjeseci nakon što se Ryan razveo od supruge Stacey koju je godinama varao s djevojkom svog brata Rhodrija.

Podsjetimo, prije dva mjeseca bivši igrač Manchester Uniteda podnio je neopozivu ostavku na mjesto selektora reprezentacije Velsa. Legendarni 48-godišnji Velšanin je odlučio odstupiti kako sudski proces ne bi remetio pripreme reprezentacije za nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru.