Novi detalji optužnice
50

Suđenje Mendyju: Žrtvi prijetio da će je kidnapovati, pokazivao joj penis dok se tuširala

H. H.
Benjamin Mendy tokom suđenja (Foto: EPA-EFE)
Benjamin Mendy tokom suđenja (Foto: EPA-EFE)
Defanzivac Manchester Cityja Benjamin Mendy (28) prijetio je da će kidnapovati jednu od žena koje je navodno seksualno zlostavljao tokom noćnog izlaska. Istovremeno, žrtva je na suđenju istakla da joj je pokazao penis dok se tuširala.

"Ženu jedan", koja ne može biti imenovana iz pravnih razloga, upoznao je zajedno sa svojom prijateljicom u Barceloni 2017. godine, a ona je sljedeće godine stigla u Englesku kako bi vidjela svoju prijateljicu i Mendyja. Grupa je otišla u noćni izlazak u dva kluba, a Mendy joj je u jednom od klubova rekao. "Kad ne budu gledali, otet ću te."

Sljedećeg jutra žena se tuširala u Mendyjevoj kući, a Mendy je ušao u sobu i pokušao je skinuti. Žena tvrdi da je Mendy zatim skinuo bokserice i približio svoj penis.

Mendy je optužen za djela koja je navodno izvršio u periodu od 2018. do 2021., a terei se za 10 tačaka optužnice protiv sedam žena u dobi od 17 godina. On, međutim, negira osam tačaka optužnice za silovanje, jednu tačku za seksualni napad i jednu tačku za pokušaj silovanja.

Francuski reprezentativac zloupotrijebio je svoje bogatstvo i slavu kako bi namamio žene u svoj dom u Cheshireu i silovao ih kada su ili rekle ne ili bile previše pijane da pristanu.

Sudu je također rečeno da je pronalazio mnoge žene u noćnim klubovima u Manchesteru i često uz pomoć svog prijatelja 41-godišnjaka po imenu Louis Saha Matttuire kojem se također sudi jer je optužen za višestruka silovanja i seksualni napad.

Mendyju prijeti zatvorska kazna između pet i 20 godina, ali se ne isključuje ni doživotna robija. Suđenje će trajati oko 15 sedmica.

Mendy je u Manchester City stigao iz Monaca 2017. godine, a od tada je osvojio tri titule prvaka Engleske.