Fabio Capello
0

"Sudije su griješili više od nas"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Unatoč vrlo slaboj igri svojih nogometaša, engleski selektor Fabio Capello je nakon uvjerljivog poraza od Njemačke (4-1) u osmini finala u prvi plan gurnuo sudije.

Engleska je porazom od staroga rivala u Bloemfonteinu završila svoj put na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici. Njemačka je pogocima Miroslava Klosea i Lukasa Podolskog povela s 2-0, da bi Matthew Upson smanjio na 2-1 u 37. minuti.

Svega minutu kasnije, nakon udarca Franka Lamparda, lopta je za barem 20 centimetara prešla crtu gola Manuela Neunera, no pomoćni sudija, Urugvajac Mauricio Espinosa to nije signalizirao.

"To je bila jedna od najvažnijih stvari u utakmici. Taj bi gol imao izuzetno veliko značenje jer bismo kod 2-2 mogli igrati drugačijim stilom u nastavku", kazao je Capello odmah nakon dvoboja.

"Mislim da smo kod 2-1 igrali dobro, ali nakon što smo primili treći pogodak, nastavili smo razočaravajuće."

"Njemačka je velika ekipa. Odigrala je dobru utakmicu, a mi smo napravili nekoliko grešaka kod njihovih kontranapada. No veće je pogreške od nas radio sudija. Male stvari uvijek odlučuju o rezultatu", rezignirano je zaključio talijanski stručnjak čija je momčad u JAR-u ostvarila učinak od jedne pobjede, dva remija i jednog poraza.