Šifra: Poprženović
383

"Sudija po službenoj dužnosti": Pogledajte kako se kasapi pravda u Prvoj ligi FBiH

K. H.
Foto: Screenshot/Facebook
Foto: Screenshot/Facebook
Odlomak bh. nogometa koji govori o sudijama i suđenju već odavno je dobro poznata tragikomična priča, a sada nam iz Bihaća dolazi potpuno nevjerovatan videosnimak koji pokazuje kako je sudija Haris Poprženović režirao preokret Jedinstva protiv Radnika i domaćem timu nakon zaostatka od 3:1 donio pobjedu od 5:3.

"Sabrana djela" sudije Harisa Poprženovića bez sumnje će opet obići region i kao što to obično s nama biva, bh. nogomet još jednom je na površinu izbacio utakmicu koja s razlogom budi sumnju u regularnost samog takmičenja i dovodi u pitanje suštinu igranja nogometa i generalno sporta kao plemenite aktivnosti.

"Nadamo se da se nećete pokajati zbog odvojenih desetak minuta", poručili su iz Radnika uz priloženi videosnimak svih spornih sudijskih odluka.

Sudija Haris Poprženović je sa svojim pomoćnicima iz Zenice Sahibom Smrikom i Selminom Osmačevićem napravio totalni cirkus od nogomete utakmice, a na kraju je svojim odlukama direktno pomogao domaćoj ekipi da dođe do pobjede.

Za kraj, ostaje nam budućnost koja dolazi i ime nogometnog arbitra Harisa Poprženovića kojeg bi jednog dana zbog svoje poslušnosti mogli gledati i u Premijer ligi BiH, kao što je to slučaj s njegovim kolegama koji su ranije nagrađeni za svoje kardinalne greške u istom rangu takmičenja.