Barca ulaže žalbu
18

Sudija ocijenio kao nesportski potez: Busquets drugom loptom pogodio igrača Cadiza u napadu

D. P.
Kapiten Barcelone pogodio je igrača Cadiza tokom napada (Foto: Screenshot)
Kapiten Barcelone pogodio je igrača Cadiza tokom napada (Foto: Screenshot)
Kapiten Barcelone Sergio Busquets izazvao je brojne rasprave na društvenim mrežama nesvakidašnjim potezom u duelu protiv Cadiza.

Kriza Barcelone nastavila se i na gostovanju Cadizu u meču koji je završen bez pogodaka. Za razliku od golova, oštrih startova, nesportskih poteza i kartona nije nedostajalo, pa je sudija Carlos del Cerro Grande imao mnogo posla.

U šestoj minuti nadoknade pokazao je žuti karton kapitenu katalonskog tima Sergiju Busquetsu zbog, kako je sam ocijenio, nesportskog poteza.

Na terenu su se našle dvije lopte, a iskusni vezista Barcelone je onom koja je bila višak na travnjaku pogodio domaćeg nogometaša Salvija Sancheza koji je bio u napadu.

Busquets je pogodio direktno u Salvija, a sudija Del Cerro je prekinuo meč i pokazao mu žuti karton.

[TWITTER]1441161285035446276[/TWITTER]

Pojedini smatraju na društvenim mrežama da je Busquets imao namjeru samo izbaciti loptu s terena, no ima i onih koji smatraju kako je ovaj potez i više nego nesportski. Uostalom, tako je ocijenio i sudija Del Cerro koji mu je odmah pokazao karton.

Ipak, Barcelona će uložiti žalbu Takmičarskom komitetu La Lige na ovu odluku i nadaju se da će karton Busquetsu biti obrisan.