Više od 50 prijava
5

Sudija iz La Lige optužen za nesavjestan rad na klinici za plastičnu hirurgiju

N. K.
Cesar Noval radi na dva posla (Foto: Twitter)
Cesar Noval radi na dva posla (Foto: Twitter)
Plastičnog hirurga Cezara Novala, koji je ujedno profesionalni nogometni pomoćni sudija iz španske La Lige, 50 žena optužilo je za nesavjestan rad.

Naime, Noval ima kliniku u Valenciji gdje je oštro kritikovan od nekih svojih klijenata, koji ga također optužuju za ozbiljnu fizičku i mentalnu štetu.

Izvještaj protiv njega pravio se nekoliko mjeseci u kojem su žene govorile i žalile se na liječenje koje je njegova klinika nudila.

"Nekrotične grudi i bradavice, ožiljci koji se otvaraju", samo su neki komentari na profilu AfectadasclinicasNoval na Instagramu.

"Hvala Cesar Noval na ovim čudesnim rezultatima po skromnoj cijeni od 6.936 eura", poručila je ironično jedna od pacijentica.

"Neki su se žalili kao mala čudovišta. Ali morate pogledati kako su ušli, kakvi su bili i šta smo u svakom slučaju morali učiniti", rekao je Noval o navodima pacijenata.

Noval se također našao na udaru kritika zbog odlaska na odmor s raznim nogometašima La Lige na Ibizi, a među onima koji nisu bili zadovoljni tim potezom bilo je i sudijska komisija.

"Sudijsko tijelo je složeno i pokazuje arhaične stavove", rekao je on u odgovoru.