Udario ramenom Medela
56

Sudija De Vivar objasnio zbog čega je Lionel Messi dobio crveni karton

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Arbitar meča između Argentine i Čilea Mario Diaz de Vivar objasnio je razlog zbog kojeg je Lionelu Messiju pokazao crveni karton, a on je nakon susreta rekao kako je napadač Barcelone ramenom udario Garyja Medela.
Argentina i Čile igrali su susret za treće mjesto na Copa Americi, a kada su Gaučosi stigli u vodstvo od 2:0 u 22. minuti, činilo se da će meč mirno biti priveden kraju i da se ništa iznenađujuće ne može desiti.

Ipak, osam minuta prije kraja prvog poluvremena, tačnije u 37. minuti, Lionel Messi i Gary Medel ušli su u jedan konflikt, a sve je završeno tako što je glavni sudija De Vivar pokazao obojici crveni karton.

Sam Messi nakon meča je rekao da nije zaslužio crveni karton, ali da ga takve odluke sudija uopšte ne iznenađuju jer smatra kako je sve podređeno ka toma da Brazil osvoji titulu prvaka, dok je Medel rekao da ni on ni Messi nisu trebali dobiti ni žuti karton. Ipak, sudija je vidio nešto sasvim drugo.

"Messi je dobio crveni karton jer je ramenom snažno udario protivnika i druge opcije nisam imao. Medela sam isključio jer je brutalno izudarao Messija", rekao je De Vivar nakon utakmice.

Podsjećamo, Argentina je slavila rezultatom 2:1, a pogotke za Gaučose postigli su Kun Aguero i Paolo Dybala. Strijelac jedinog pogotka za Čile bio je Arturo Vidal.