London
0

Sud o prodaji Liverpoola odlučuje u srijedu

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Sudac nadležnoga londonskog suda u srijedu će odlučiti jesu li stečeni uvjeti za prodaju FC Liverpoola, najtrofejnijega engleskoga nogometnog kluba u historiji.

Cijeli su utorak u sudnici saslušavani zastupnici američkih vlasnika kluba, Toma Hicksa i Georgea Gilletta, kao i pravni zastupnici Royal Bank of Scotland (RBS), najvećeg vjerovnika kluba, koji prijeti stečajem jer mu klub duguje 200 miliona funti.

U uzajamnim optuživanjima zastupnika dvaju stranaka raspravljalo se o tome jesu li Amerikanci imali pravo na smjenu dvaju vodećih klupskih operativaca Martina Broughtona i Christiana Purslowa, koji su na funkcije postavljeni uz saglasnost s RBS-om, i koji su krenuli u provođenje kupoprodajnog postupka prihvativši ponudu New England Sports Venturesa (NESV), kompanije koja u vlasništvu drži američku bejzbolsku ekipu Boston Red Sox.

Amerikanci, koji su još htjeli licitirati s cijenom i dobiti bolju ponudu, osporili su proces pokušavši smijeniti direktore.

Advokat RBS-a Richard Snowden zato ih je optužio za "opstrukciju kupoprodajnog procesa, te proračunato kršenje sporazuma".

U međuvremenu je došla bolja ponuda od one NESV-ove. Sinagpurski biznismen Peter Lim ponudio je 320 miliona funti za kupnju kluba, zajamčivši pritom istodobno 40 miliona funti za trenutno jačanje ekipe.

Kako će sve skupa završiti, bit će jasno u srijedu. Da li sudac za pravo Hicksu i Gillettu, RBS će u petak pokrenuti stečajni postupak, te time automatski, prema pravilima Premiershipa, oduzeti klubu devet premierligaških bodova.