Golman raspoložen
89

Subašić u šaljivom tonu opomenuo saigrača: Vido, samo nemoj da pjevaš

Klix.ba
Subašić i Vida raspoloženi (Foto: EPA-EFE)
Subašić i Vida raspoloženi (Foto: EPA-EFE)
Hrvatski golman Danijel Subašić našalio se sa saigračem Domagojem Vidom dok je davao izjavu nakon sinoćnjeg plasmana u finale Svjetskog prvenstva.

Naime, Subašić je prilikom razgovora s novinarima vidio kako Vida prilazi drugim kolegama i opomenuo ga da pazi šta priča.

"Vido, nemoj samo da pjevaš", rekao je golman saigraču, koji je posljednjih dana došao u centar pažnje spominjući Ukrajinu.

"Bili smo bolji, nemojte zaj***vati. I sudija je malo navlačio za njih, sve druge lopte su išle u njihovu korist. Kapa do poda svima. Ludilo, čudo... Prošli smo ove iz '98, sada smo samo mi. Ovo je san snova. Ne možeš da zamisliš da ćeš igrati finale Svjetskog prvenstva. Posebno meni, jer znam kada sam izašao iz Hrvatske. To sam govorio mnogo puta i uvijek ću ponavljati. Poslije svega što sam prošao, ovo je za mene nešto nemoguće", rekao je Subašić.

Podsjetimo, nogometaši Hrvatske napravili su nezamisliv uspjeh i plasirali se u finale Svjetskog prvenstva u Rusiji pobjedom nad Engleskom 2:1 nakon produžetaka.