Povrijedio ložu
83

Subašić tražio da ostane u igri: Trebala nam je izmjena, branio bih s jednom nogom ako treba

Klix.ba
Danijel Subašić (Foto: EPA-EFE)
Danijel Subašić (Foto: EPA-EFE)
Golman reprezentacije Hrvatske Danijel Subašić rekao je poslije povrede u 89. minuti selektoru Zlatku Daliću da sačuva izmjenu za nekog drugog i da je spreman braniti s jednom nogom ako je to potrebno.

Hrvatska je porazila Rusiju u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva nakon penala, a golman Monaca koji je bio heroj pobjede protiv Danske doživio je nezgodnu povredu zadnje lože u 89. minuti.

Subašić se u 89. minuti uhvatio za zadnju ložu i činilo se da je meč završen za njega, ali je rekao Daliću da će izdržati do kraja i da čuva zamjenu za nekog drugog. O stanju prvog golmana reprezentacije Hrvatske govorio je i Luka Modrić.

"Osjetio je zatezanje u loži, ali mogao je nastaviti. Kaže da je dobro i da mu nije previše smetalo", rekao je Modrić.

Subašić je nakon meča objasnio da bi ostao na golu i s jednom nogom da je trebalo i da se izmjena trebala sačuvati za nekog drugog.

"Najbitnije je da smo mi prošli dalje i sve ostalo je trenutno nebitno. Sutra imam snimanje, ali mislim da neće biti problema s povredom. Rekao sam selektoru da me ne vadi iz igre i da ću igrati i s jednom nogom ukoliko to bude trebalo. Bilo je bitno da sačuva izmjenu za nekoga drugog", rekao je Subašić nakon meča.

Hrvatska će u polufinalu igrati protiv Engleske u srijedu od 20:00 sati.