Savladale ga emocije
4

Subašić se rasplakao na pitanje novinara o preminulom prijatelju: Žao mi je, ne mogu...

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Golman reprezentacije Hrvatske Danijel Subašić rasplakao se na konferenciji za medije nakon što mu je jedan novinar postavio pitanje vezano za preminulog prijatelja Hrvoja Ćustića.

Podsjećamo, nakon pobjede Hrvatske protiv Danske, Subašić je skinuo dres i pokazao majicu koju nosi svaku utakmicu, a na kojoj se nalazi lik preminulog prijatelja i saigrača, a njih dvojica su od ranog djetinjstva bili izuzetno dobri prijatelji.

Ćustić je tragično stradao 29. marta 2008. na utakmici Subašićevog i Ćustićevog kluba Zadra i Cibalije, a on je nakon duela s protivničkim igračem udario u zid kraj terena te je od posljedica silovitog udarca umro pet dana kasnije.

"Mi koji nismo previše upoznati sa situacijom, koliko vam znači majica s likom vašeg prijatelja?" upitao je jedan novinar Subašića.

"Pa, kad se njemu dogodilo to...", krenuo je Subašić odgovarati na pitanje, ali jednostavno nije mogao. Samo je podigao glavu i kroz suze rekao: "Ne mogu".

Subašić se nakon toga zamijenio s Domagojem Vidom za mjesta i prepustio mu je mikrofon za pričanje, a na kraju se izvinio svima zbog suza.

"Oprostite na suzama, jeiga. Emocije su zajeana stvar...", rekao je Subašić.

Što se tiče same utakmice, Subašić je rekao da Rusija ima dobre pojedince i da će Hrvatima dodatni motiv biti što će čitav stadion biti protiv njih.

"Valjda oni nas trebaju napasti, a ne znam kako će igrati, nisam im ja trener. Imaju dobre pojedince, stanu svi iza lopte i dobro izlaze u kontru. To je to. Nama je još veći motiv što je cijeli stadion protiv nas. Imamo odgovore na sve što nas čeka", kazao je Subašić dok je još mogao govoriti.

Meč između Rusije i Hrvatske igra se u subotu s početkom u 20 sati.