Hrvati oprezni
7

Subašić: Danska je za nas prvo finale; Strinić: Sada dolazi ono pravo

Klix.ba
Subašić i Strinić
Subašić i Strinić
Danska je za nas prvo finale, rekao je golman hrvatske nogometne reprezentacije Danijel Subašić na konferenciji za medije u Roščinu, tri dana prije okršaja u osmini finala Svjetskog prvenstva u Rusiji.

"U toj utakmici neće biti favorita, što se i pokazalo na dosadašnjem dijelu prvenstva. U osmini finala svi idu 200 na sat, ali nadam se kako ćemo se na kraju mi radovati", kazao je Monacov golman.

Subašić je odgovorio i na pitanje je li to utakmica istine za generaciju.

"Ova utakmica donosi puno. Možda nije najveća. Međutim, ako nastavimo kao u prve tri utakmice, onda će biti puno lakše svima", rekao je Subašić.

Duel između Hrvatske i Danske igrat će se 1. juča u Nižnjem Novgorodu, ali moglo se dogoditi da protivnik Vatrenim bude i Francuska.

"Francuska je jedna od pet reprezentacija koje su najveći favorit za osvajanje naslova svjetskog prvaka, ali Danska je pokazala kako ima odličnu ekipu. Nisu izgubili 18 utakmica u nizu, a imaju i Eriksena koji je sjajan i sigurno nam neće biti lako", rekao je.

Iako je hrvatska reprezentacija s tri pobjede u grupi napravila sjajan posao na dosadašnjem dijelu Svjetskog prvenstva u Rusiji, svima je jasno kako pravi posao tek sada počinje.

"Sada dolazi ono pravo, gdje nemaš pravo na grešku jer ispadaš s turnira", kazao je Ivan Strinić.

Naglasio je kako u osmini finala nema slabe reprezentacije, poručivši kako protiv Danske neće biti lako.

"Kada uđeš u drugi krug onda nema slabih ekipa. Danska je čvrsta i organizirana ekipa i sigurno neće biti lako", dodao je Strinić.