Liverpool
1

Suarezu novi ugovor u rangu Gerrardovog

Totalsport
Luis Suarez (Foto: AFP)
Luis Suarez (Foto: AFP)
Urugvajski napadač Luis Suarez u ponedjeljak je potpisao novi višegodišnji ugovor s Liverpoolom koji mu jamči primanja od 120.000 funti sedmično što je u rangu kapitena Stevena Gerrarda.

Uprkos problemima izazvanim suspenzijom nakon rasističkih uvreda upućenih igraču Manchester Uniteda Patriceu Evri, u Liverpoolu su odlučili dugoročno vezati 25-godišnjeg napadača koji je do sada u 52 nastupa postigao 21 pogodak za "redse". Urugvajac je, podsjetimo, na Anfiled pristigao iz Ajaxa u januaru 2011. godine za 24 miliona funti.

"Ovo je za mene jako sretan trenutak jer se u Liverpoolu osjećam kao dio porodice. Pokušat ću se na terenu odužiti za ovo povjerenje, a posebno želim zahvaliti navijačima koji su naš dvanaesti igrač u svakoj utakmici. Prije pet ili šest godina ovaj klub i stadion gledao sam na televiziji, a sada sam ovdje i imam odličnu podršku navijača što mi je iznimno važno", izjavio je Suarez koji se po povratku s Olimpijskih igara stavio na raspolaganje novom menadžeru Brendanu Rodgersu.

"Oduševljen što je potpisao jer ga smatram jednim od najboljih napadača na svijetu. Na sreću, on s nama dijeli zajedničku viziju napretka ekipe i želi nam pomoći na tom putu", poručio je i menadžer Liverpoola.

Potpisom na produljenje ugovora Suarez je otklonio špekulacije oko transfera u Juventus koji je vidio Urugvajca kao idealno pojačanje za sezonu u kojoj ih uz odbranu naslova u talijanskom prvenstvu očekuje i Liga prvaka.