Gol karijere
202

Suarezovu karijeru obilježili mnogi prelijepi golovi, ali posljednja magija je najbolja

K. H.
Trenutak kada Luis Suarez postiže pogodak (Foto: AFP)
Trenutak kada Luis Suarez postiže pogodak (Foto: AFP)
Napadač Barcelone Luis Suarez otkrio je da pogodak petom koji je postigao protiv Mallorce u pobjedi od 5:2 nosi epitet najljepšeg u njegovoj karijeri.

Barcelona je u potpunosti nadigrala svog protivnika, Messi je postigao izuzetno lijepa dva pogotka, ali ono što je uradio Suarez definitivno je najljepši momenat pomenute utakmice i već sada Urugvajac je kandidat za najljepši pogodak sezone.

Osim toga što je Suarez na fantastičan način uspio postići gol, njegovoj egzekuciji prethodila je prelijepa igra Barcelone i kada je lopta završila iza leđa golmana, bio je to samo šlag na tortu i pogodak o kojem će se sigurno dugo pričati.

[TWITTER]1203600041287585792[/TWITTER]

Sam Suarez nakon utakmice je rekao da je ovaj pogodak najlješi u njegovoj bogatoj karijeri, iako je ranije također znao postizati neke spektakularne golove.

"Ovo mi je najljepši pogodak u karijeri. Ugao za udarac je bio nezgodan i jedina opcija koju sam imao je bila petom. Potrudio sam se da lopta dobije drugačiju putanju jer protiv golmana nisam imao previše šansi", kazao je Suarez.

Pobjedom protiv Mallorce, Barcelona se vratila na prvo mjesto na tabeli s istim brojem bodova kao i Real Madrid.