Nogomet
6

Suarez s kapitenskom trakom Liverpoola?

Totalsport
Luis Suarez (Foto: AFP)
Luis Suarez (Foto: AFP)
Kontroverzni urugvajski napadač Luis Suarez mogao bi u nedjeljnoj premierligaškoj utakmici protiv Tottenhama ponijeti kapitensku traku Liverpoola.

U izostanku povrijeđenog Stevena Gerrarda koji ima problema sa zadnjom ložom Liverpoolov menadžer Brendan Rodgers u potrazi je zamjenskim kapitenom. Prva mu je zamjena stoper Daniel Agger, ali ovaj nema zagarantovano startno mjesto u početnoj postavi.

"Daniel Agger je spreman. Nije trenirao na početku sedmice jer je bio bolestan, ali sada trenira i bit će na raspolaganju. Vidjet ćemo još ko će biti kapiten", rekao je Rodgers.

Suarez ove sezone igra u sjajnoj formi i postigao je 15 golova u 11 utakmica, vrativši se nakon odslužene suspenzije zbog griženja ruke Chelseajevog Branislava Ivanovića. Ljetos je Suarez javno rekao da želi napustiti Anfield, ali klub ga nije pustio, a par mjeseci kasnije smiješi mu se i kapitenska traka.

"Hoće li Luis biti spreman? Sto posto, apsolutno. Čekat ćemo i vidjeti koja će biti moja odluka na White Hart Laneu. Vidjet ćete tada".