Nogomet
47

Suarez priznao: Potrebna mi je pomoć

Totalsport
Luis Suarez (Foto: AFP)
Luis Suarez (Foto: AFP)
Kontroverzni urugvajski nogometaš Luis Suarez, koji je proteklog vikenda priredio još jedan nezaboravan "show" kada je na travnjaku za ruku ugrizao Chelseajevog igrača Branislava Ivanovića, priznao je da mu je potrebna pomoć.

Suarez je u utorak najprije prihvatio optužbe Engleskog nogometnog saveza (FA), koji je pokrenuo postupak zbog tog događaja, a potom se povjerio i predsjedniku nogometnog saveza Urugvaja, Sebastianu Bauzi.

"Luis mi je kazao da mi je žao zbog onoga što je učinio. Shvata svoju grešku i rekao mi je da se želi promijeniti. Spreman je potražiti i stručnu pomoć", rekao je Bauza, te nastavio;

"Nije uopće upitno da li je Suarez pogriješio. No to ne znači da ga samo treba osuđivati i kažnjavati, već mu treba i pomoći da shvati nogometne regule i da se ponaša u skladu s njima. Kazne same po sebi nisu dovoljne. On je jedan od najboljih nogometaša svijeta, te je možda i najveća kazna što se svim ljubiteljima nogometa uskraćuje gledanje takvog majstora", smatra Bauza.

Suarez bi zbog svog poteza mogao zaraditi suspenziju i do 10 utakmica, što bi bilo samo tri utakmice više za isti "prekršaj" koji je počinio i 2010. godine kao član Ajaxa. Tada je, podsjetimo, ugrizao Otmana Bakkala.

Liverpool je već kaznio svog napadača s 200.000 funti, a sav novac ići će porodicama tragedije Hillsborougha.