Ima novi klub
48

Suarez ne odustaje od nogometa, ponovo će igrati s Messijem

N. K.
Lionel Messi i Luis Suarez (Foto: EPA-EFE)
Lionel Messi i Luis Suarez (Foto: EPA-EFE)
Urugvajac Luis Suarez (36) priključit će se Inter Miamiju i tako ponovo ujediniti s Lionelom Messijem s kojim je igrao u Barceloni, javlja italijanski novinar Fabrizio Romano.
Suarez je još prije mjesec dana dogovorio uslove s Inter Miamijem pa će potpisati ugovor na godinu dana s opcijom produženja na još jednu sezonu.
Trenutno je igrač brazilskog Gremija, a slobodan igrač postaje završetkom ove godine.

U posljednjoj utakmici za Gremio, Suarez je postigao gol za minimalnu pobjedu svog tima te je to bio njegov 555. gol u sjajnoj karijeri.

"Dan prije svake utakmice moram da popijem tri pilule i nekoliko sati prije da dobijem i injekciju. Ukoliko ne napravim tako, ne mogu igrati. Moram misliti o tome da za pet godina možda neću biti u stanju da odigram ni partiju nogometa s prijateljima. Istina je da su mi prvi koraci svakog jutra veoma, veoma bolni. Svako ko me vidi pomisli da je nemoguće da igram nogomet. Moj sin me stalno zove da igramo, a ja jednostavno ne mogu", otkrio je Suarez nakon oproštaja.

Početkom nove godine bi trebao potpisati za Inter Miami, a s Messijem je igrao u Barceloni od 2014. do 2020. godine te su zajedno osvojili Ligu prvaka.