Bild
0

Stuttgartov Brazilac Cacau pred debijem za “elf”

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Selektor njemačke nogometne reprezentacije Joachim Löw potvrdio je u utorak za Bild da je brazilski napadač Stuttgarta Cacau na proširenom popisu kandidata za azijsku turneju.

Nogometaš koji je prije 28 godina rođen u Santo Andreu dobio je njemačko državljanstvo u februaru ove godine, te time stekao pravo nastupa za aktuelne evropske "doprvake".

Selektor Löw uključio ga je na širi popis reprezentativaca za azijsku turneju, na kojoj će Nijemci boraviti od 26. maja do 3. jula; 29. ih ovog mjeseca očekuje dvoboj u Šangaju protiv Kine, dok 2. januara gostuju u Dubaiju kod Ujedinjenih Arapskih Emirata.

  • Nismo još definitivno sastavili popis. No, mogu vam otkriti da će na njemu biti dva Stuttgartova nogometaša: Christian Träsch i Cacau - izjavio je za Bild selektor Löw, koji na turneju neće otići sa svim najboljim nogometašima.

Dokaže li se Cacau, koji je u Njemačku stigao iz Sao Paula prije deset godina i već šest sezona nastupa za Stuttgart, na ovim ispitima, moguće će se nametnuti Löwu i za predstojeće jesenske kvalifikacijske dvoboje za SP.