Bundesliga 3. kolo
0

Stuttgart neočekivano deklasirao Freiburg (5:0), ubjedljive pobjede Bayera i Werdera

K. H.
Detalj s meča između Bayer Leverkusena i Darmstadta
Detalj s meča između Bayer Leverkusena i Darmstadta
U terminu od 15:30 sati odigrano je pet susreta 3. kola njemačke Bundeslige, a uz sjajnu partiju Ermedina Demirovića koji je za Augsburg postigao gol i upisao asistenciju, izdvajamo ubjedljivu pobjedu Bayer Leverkusena protiv Darmstadta i Stuttgarta protiv Freiburga.
Bayer je bolje otvorio meč i u 21. minuti došao u vodstvo golom Bonifacea, no odmah na drugoj strani, tačnije u 25. minuti, Vilhelmsson pogađa za 1:1 i vraća stvari na početak. To je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena, a onda u nastavku Bayern je demolirao svog protivnika.

Prvo je Palacios u 49. minuti postigao gol za 2:1, a nakon toga, Boniface, Hofmann i Hlozek još tri gola za domaći tim i u konačnici ubjedljivu pobjedu od 5:1.

Iznenađenje dana je ubjedljiva pobjeda Stuttgarta protiv favorizovanog Freiburga, a konačan rezultat ove utakmice glasio je 5:0. Već u 19. minuti su domaći golovima Fuhricha i Guirassyja, koji je postigao dva pogotka, imali vodstvo od 3:0, da bi još dva pogotka u drugom poluvremenu dodali Fuhrich i Millot.

U ostalim mečevima, Hoffenheim je sa 3:1 bio bolji od Wolfsburga, Werder je ubjedljivo pobijedio Mainz sa 4:0, dok su Augsburg i Bochum u već spomenutom meču odigrali 2:2.

Tabela:

Standings provided by Sofascore