Dao prednost Japanu
18

Sturridge pozvao Lovrena: Izvini brate, nisam mislio ono što sam rekao

D. B.
Nogometna reprezentacija Hrvatske plasirala se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Kataru nakon boljeg izvođenja penala od Japana, a prije ove utakmice je prednost Japancima dao Daniel Sturridge, nekadašnji saigrač člana Vatrenih Dejana Lovrena.

Sturridge i Lovren se dobro poznaju iz vremena kad su igrali za Liverpool, a Englez je prognozi utakmice osmine finala Mundijala dao prednost Japanu nad Hrvatskom.

"Japan protiv Hrvatske. Biram Japan", izjavio prije utakmice Sturridge, a klip je objavio na Instagramu.

Naknadno je uslijedio Lovrenov komentar koji glasi "Postoji li dislike dugme?".

Međutim, Hrvatska je eliminisala Japan te zakazala duel s Brazilom u četvrtfinalu, a Sturridge je odlučio putem Facetimea pozvati bivšeg saigrača i dobrog prijatelja Lovrena kako bi mu se izvinio.

"Ne brate, čekaj, čekaj", govorio je Sturridge dok ga je Lovren prekidao riječima "nisi vjerovao, nisi vjerovao, trebao si vjerovati".

"Brate, čekaj. Na setu sam, ali sam te morao pozvati lično i reći ti da mi je žao. Nisam mislio ono što sam rekao, znaš šta mislim. Ti si moj prijatelj, tako da mi je veoma žao zbog toga brate. Prošli ste i asistirao si. Prihvataš li moje izvinjenje?", kazao je Sturridge u svom opravdanju, a Lovren mu se zahvalio i poslao "pusu".

Hrvatski reprezentativac je objavio video uz opis: "Isprika prihvaćena. Čekam iduću prognozu".

Vatreni će se u petak boriti s Brazilom za plasman u polufinale SP-a.