{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Stručnjake" u NSBiH ne zanima neki novi Ibrahimović

S
18.12.2010. u 23:59
0
10
"Stručnjake" u NSBiH ne zanima neki novi Ibrahimović
0
"Stručnjake" u NSBiH ne zanima neki novi Ibrahimović
Sead Hajrović je Arsenalova nada
U posljednjih nekoliko dana naš je portal objavio razgovore kako sa fudbalskim skautima koji prate rad igrača porijeklom iz Bosne i Hercegovine širom Evrope tako i sa tim mladim igračima. I nakon razgovora može se zaključiti samo jedno, o tim igračima niko iz Fudbalskog saveza BiH ne vodi računa.
Najbolji primjer za to je Sead Hajrović, 17-godišnji mladić koji je postao standardan igrač drugog tima londonskog Arsenala, a kuca na vrata najboljeg sastava.

"Vjerovatno nisam potreban bh. reprezentaciji, jer me niko ne zove"

Mladi Hajrović, koji uprkos činjenici da je sa Švicarskom U-17 reprezentacijom postao prvak svijeta, ističe da ima bh. papire i da želi nastupiti za zemlju koju smatra svojom domovinom.

Isticao je to Hajrović i ranije, ali rezultata nije bilo. Odgovorni ljudi iz Saveza jednostavno ostaju gluhi na ovakve ponude, ali i brojne novinarske tekstove u kojima se skreće pažnja na naše talente rasute širom svijeta.

Tužno je, ali i simptomatično da se nadležni "stručnjaci" nisu opametili na slučaju Zlatana Ibrahimovića, velikog igrača koji je samo čekao poziv našeg Saveza. I nije ga dočekao. A brojnim ljubiteljima fudbala ostaje samo da za nekoliko godina gledajući velika takmičenja govore o Hajrovićima, Sarićima i drugim igračima koji su "naši", ali nose dresove nekih drugih reprezentacija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: