Bliži se uvođenje VAR-a
44

Stručnjak iz Hrvatske podučavao bh. sudije o VAR-u, svi su položili testove

D. P.
Seminar u Mostaru (Foto: Nogometni savez BiH)
Seminar u Mostaru (Foto: Nogometni savez BiH)
Nogometni savez Bosne i Hercegovine organizovao je seminare za sudije, asistente sudija i posmatrače suđenja Premijer lige Bosne i Hercegovine u Mostaru.

Poseban gost seminara bio je predsjednik Komiteta nogometnih sudija Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Bruno Marić, koji je održavao predavanja na temu VAR tehnologije, koja će uskoro biti uvedena i u bh. nogomet. Marić je prenosio svoja iskustva iz Hrvatske u vezi VAR-a.

Na seminaru su kroz predavanja i video prezentacije obrađene različite teme koje se tiču situacija sa kojim se arbitri susreću na terenum a svi učesnici su uspješno položili testove iz pravila nogometne igre, a sudije i asistenti suđenja su bili uspješni i na provjerama fizičke spreme.

"Seminari su protekli u najboljem redu i pristup svih učesnika je bio na visokom nivou. Sudije su pokazale zavidan nivo fizičke spreme, kao i teoretskog znanja. Svi su položili norme. Na seminaru za kontrolore je također sve proteklo na vrhunskom nivou. S tim u vezi, možemo biti zadovoljni urađenim i naša službena lica će spremno ući u nastavak šampionata", rekao je predsjednik Komiteta za sudije i suđenje NS BiH Robert Zrilić.

Proljetni dio takmičenja počinje utakmicama osmine finala Kupa koje su na rasporedu od 9. do 11. februara.