Počeo trenirati
6

Strinić: Plašio sam se da ću morati završiti karijeru, nadam se nastupu protiv Fiorentine

Klix.ba
Ivan Strinić (Foto: AC Milan)
Ivan Strinić (Foto: AC Milan)
Hrvatski internacionalac i nogometaš Milana Ivan Strinić trebao bi se vratiti na teren 22. decembra i zaigrati protiv Fiorentine.

Strinić je potpisao za Milan tokom ljeta, ali mu je dijagnosticirana hipertrofija srca te je morao pauzirati tri mjeseca. Ove sedmice se lijevi bek vratio treninzima te je tim povodom govorio za Sky.

"Nikad nisam imao ovakvih problema, normalno je to što sam se uplašio. Ova tri mjeseca su brzo prošla jer sam bio s porodicom i prijateljima, želim im se zahvaliti. Ovdje sam, otvorio sam novo poglavlje u životu i sretan sam. Plašio sam se da ću morati prestati igrati nogomet, rečeno mi je da moram pauzirati barem tri mjeseca. Bio sam na pregledima svakog mjeseca i sada su mi doktori rekli da je sve uredu te da se mogu vratiti treninzima. Trener Gennaro Gattuso i ekipa su mi priredili emotivan doček, aplaudirali su mi. Sada moram početi ispočetka, treniram i cilj mi je da se vratim na teren do utakmice Milan - Fiorentina. Ipak, teško je sada praviti planove", izjavio je Strinić.

On je ovog ljeta igrajući za Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu u Rusiji osvojio srebrenu medalju.