Žele do trećeg mjesta
0

Stramaccioni: I ja sam kriv za gubitak bodova

Totalsport
Andrea Stramaccioni (Foto: AFP)
Andrea Stramaccioni (Foto: AFP)
U 22. kolu talijanskog nogometnog prvenstva milanski Inter je na San Siru odigrao tek 2-2 protiv Torina. Nerrazzurri su tako propustili iskoristiti ranije kikseve Juventusa i Lazija, te se osvajanjem tri boda dodatno približiti vrhu.

Dobar dio krivnje za neosvajanje triju bodova preuzeo je trener Andrea Stramaccioni, čija je ekipa vodila već od 5. minute golom Cristiana Chivua iz slobodnog udarca, da bi potom primili dva gola i kasnije morali spašavati čak i bod.

"Dobro smo započeli i naš je cilj bio spriječiti Torino da igraju onako kako žele. Poveli smo, ali su oni bili bolji od nas, a onda smo primili gol nakon greške (Guarin je izgubio loptu pred vlastitim kaznenim prostorom, op.a.). Takve su greške uvijek timske greške. Zašto ih nazivam timskim? Jer ne volim svaljivati krivnju na jednog igrača, a bila je to krivnja cijele odbrane", rekao je Stramaccioni.

"Krivi smo i ja, golman i Guarin. Svi mi dijelimo krivicu. Prosuli smo vodstvo."

O ciljevima ekipe do kraja sezone Stramaccioni kaže:

"Naš je cilj osvajanje trećeg mjesta, bez obzira doveli pojačanja ili ne. Stanje na tabeli je vrlo tijesno i protiv Torina smo propustili priliku", dodao je trener trenutno četvrtoplasirane ekipe Serije A koja za trećeplasiranim Lazijem zaostaje tri boda, ali za kojim petoplasirani gradski rival Milan također zaostaje tek tri boda.