Neviđeni spektakl
607

Stotinu dječaka i djevojčica zaigralo protiv Željezničara u humanitarnoj utakmici na Grbavici

K. H.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
FK Željezničar i Udruženje Pomozi.ba organizovali su humanitarnu utakmicu između 100 djece iz sarajevskih škola nogometa i 11 prvotimaca Plavih, a susret je odigran na stadionu Grbavica u Sarajevu i konačan rezultat bio je 7:3 za omladince.

Utakmica s potpuno drugačijim nogometnim pravilima trajala je 50 minuta, odnosno dva poluvremena po 25 minuta, a na kraju su bolji bilo dječaci i djevojčice iz sarajevskih škola nogometa koji su slavili pobjedu.

Jasno, pobjednici su bili i u velikoj prednosti s obzirom na to da ih je na terenu bilo 100, a važnu notu utakmici dala je i publika na stadionu koja je sjajnom atmosferom pozdravila sve poteze.

Ova utakmica svakako je bila neobično iskustvo za sve nogometaše Željezničara, ali i nezaborano za članove sarajevskih škola nogometa.

Na utakmici je svirano nekoliko penala, viđeni su svi dozvoljeni, ali i nedozvoljeni elementi nogometa i bilo kako bilo, s uživanjem se mogla pogledati ova humanitarno-sportska manifestacija.

Napominjemo, prihod od ulaznica i sponzora donirat će se u fond Udruženja Pomozi.ba za liječenje građana Bosne i Hercegovine.

Kompanija Mozzart je za svaki gol prvotimaca Željezničara u fond Udruženja Pomozi.ba, uplatila po 2.000 KM, te im se ovom prilikom zahvaljujemo. Perutnina Ptuj odlučila je sponzorisati pogotke dječaka i djevojčica u iznosu od 5.000 KM, BH Pošta u iznosu od 2.000 KM, a identičan novčani iznos će uplatiti i Udruženje banaka. Po 1.000 KM, gol dječaka nagradili su Telemah, zatim BH Pošta, Hifa Oil i Ankora.