Nogomet
2

Storck: Island ima vrlo dobar timski duh; Lagerback: Idemo na pobjedu

Klix.ba
Bernd Storck i Lars Lagerback (Foto: EPA)
Bernd Storck i Lars Lagerback (Foto: EPA)
Mađarska i Island su odigrali odlično 1. kolo u kojem su savladali Austriju, odnosno remizirali sa Portugalom i sada slijedi njihov međusobni okršaj u 2. kolu grupe F Evropskog prvenstva u Francuskoj.

Island je u svom debitantskom nastupu na Euru remizirao sa favoriziranim Portugalom (1:1) i time osvojio vrijedan bod. Na konferenciji za medije o duelu protiv Mađarske govorio je jedan od dva selektora Islanda Lars Lagerback.

"Mađarska je dobar tim. Impresioniran sam njima. Mislim da su napravili korak naprijed na ovom prvenstvu. Dobro su organizirani i vrijedni tako da očekujem vrlo tešku utakmicu. Imamo još dvije utakmice i idemo po tri boda u obje tekme. Prije svega, želimo se plasirati u nokaut fazu, ali i imati što bolju poziciju u grupi. Dakle, definitivno idemo na pobjedu", kazao je Lagerback.

Selektor Mađarske Bernd Storck je također davao komplimente svom protivniku i kazao da će njegov tim, za razliku od meča sa Austrijom, primijeniti drugačiju strategiju protiv Islanda. Mađarska je u 1. kolu rezultatom 2:0 savladala Austriju.

"Naša strategija će biti malo drugačija nego u meču sa Austrijom. Island je drugačiji tim, oni igraju na fizičku snagu, vrlo su disciplinovani i imaju drugačiji taktički stil. Imaju mnogo iskusnih internacionalaca i vrlo, vrlo dobar timski duh. Kod nas još uvijek vlada euforija zbog prve utakmice", kazao je Storck.

Meč počinje u 18 sati i igra se na stadionu Velodrome u Marseilleu.