Promjena plana
0

Stopiran prelazak Wesleya Sneijdera u Inter

Totalsport
La Gazzetta dello Sport je u utorak pisala, sa stopostotnom sigurnošću, kako će 24-godišnji holandski nogometni reprezentativac Wesley Sneijder tokom popodneva potpisati za talijanskog prvaka Inter.

No, priča koja traje sedmicama očigledno nema kraja, pa tako novi izvještaji govore da je igrač Real Madrida Sneijder već krenuo prema aerodromu u Madridu, kada je nenadano došlo do obrata.

Marca piše da su se Real i Inter dogovorili oko cijene transfera (15 miliona eura), ali je došlo do problema na relaciji Sneijder - Inter. Sneijderovi agenti su bili na stalnoj vezi s čelnicima Intera i u momentu kada je vezni igrač bio na putu prema svojoj novoj destinaciji, zaustavljen je cijeli pohod.

Sneijder je vrlo često u posljednje vrijeme naglašavao da želi ostati u Realu i izboriti se za prvu momčad, unatoč brojnim pojačanjima koje je doveo madridski klub, pa tako i na njegovoj poziciji. Sada je opet ukratko ponovljena ta "krilatica", ali je isto tako gotovo sigurno da ovim priča oko Sneijdera nije završena.