Nogomet
116

Stole iz Bora za Klix.ba: Vjerujem da BiH neće izgubiti od Belgije, ovoj ekipi nedostaje samo Ibrahimović

Piše: Edin Isanović
Legendarni Stole Anđelić iz Bora jedan je od najpoznatijih navijača sarajevskog Željezničara. Osim što sa velikom količinom emocija prati nastupe tima sa Grbavice, strastveni je navijač reprezentacije BiH. On je optimista pred večerašnji okršaj Zmajeva sa Belgijom u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

"Vjerujem da BiH neće izgubiti. Optimizam temeljim na činjenici da bh. reprezentativci igraju u dobroj formi u svojim klubovima. Džeko pruža sjajne partije u Romi, Pjanić pokreće igru Juventusa, Ibišević trese mreže u Bundesligi. Osim njih i ostali su u izvrsnoj formi. Sve to sugerira da možemo biti optimistični pred ovaj dvoboj. Svakako, Beligiji nedostaje nekoliko ključnih igrača, ali su i dalje izuzetno opasni. Ipak, još nisu uigrani i to je šansa Zmajeva“, izjavio je Anđelić za Klix.ba.

Popularni Stole tvrdi da BiH ima dobru reprezentaciju, no, smatra da bi bila jača da je "unutra“ još jedan igrač.

"Zmajevima samo nedostaje Zlatan Ibrahimović. Mislim da bi tada bili među najboljim reprezentacijama u Evropi. To je možda ona karika koja nedostaje i to često naglašavam“, istakao je naš sagovornik.

Posebno je pohvalio selektora Mehmeda Baždarevića.

"Mešu poznajem dugo, družili smo se i kada je nastupao za reprezentaciju Jugoslavije, čak imam dres sa njegovom plavom 'desetkom'. Radi se o sjajnom čovjeku i odličnom treneru. Svi znaju da ja zbog gospodina Ivice Osima navijam za Želju, no, među najdražim igračima u historiji tima sa Grbavice mi je Baždarević. Pratim njegov rad i uvjeren sam da će za večeras pripremiti najbolju taktiku", zaključio je Anđelić.