Ipak ima cijenu
0

Stoke traži 10 miliona funti za Asmira Begovića

Totalsport
Asmir Begović
Asmir Begović
Engleski nogometni prvoligaš Stoke City odlučan je u namjeri da zadrži svog nadarenog 23-godišnjeg bosansko-hercegovačkog golmana Asmira Begovića.

Ranije je aktuelni prvak Chelsea poslao ponudu za Begovića vrijednu 4.5 miliona funti, koju je Stoke odbio. Daily Mail tvrdi da je Stoke postavio odštetni zahtjev Chelseaju od čak 10 miliona funti, a iluzorno je vjerovati da bi klub sa Stamford Bridgea pristao na takvu cijenu.

Za Begovića je, inače, zanimanje pokazao i Manchester City.

Zanimljivo da je Stoke u subotu gostovao baš kod Chelseaja u 3. kolu Premiershipa, a lider engelskog prvenstva je slavio s 2-0. Begović je u toj utakmici sjedio na klupi za rezerve, a mrežu Stokea čuvao je 34-godišnji danski golman Thomas Sřrensen, koji i inače ima status prvog golmana u klubu sa stadiona Britannia, koji u prva tri kola prvenstva nije osvojio niti jedan bod.

Podsjetimo da je bosansko-hercegovački reprezentativni golman odbio nastupiti za svoj klub u utakmici drugoga kola Carling Cupa, u 2-1 pobjedi protiv Shrewsbury Towna. Menadžer Stoke Cityja Tony Pulis je tada to objasnio riječima da nije usredotočen, što vjerojatno treba povezati s njegovom željom za odlaskom.

"Begović je mlad i naivan, a ljudi čine greške, posebno kada su mladi. Mi ćemo svakako nastojati zadržati Begovića u našem klubu", izjavio je sada pomirljivo Pulis.