Špekulacije se nastavljaju
0

Stoke blizu potpisivanja sa Asmirom Begovićem?

Sarajevo-x.com
Stoke je vrlo blizu postizanja dogovora i potpisivanja ugovora sa bh. internacionalcem Asmirom Begovićem, vrijednog oko 2,3 miliona eura, javlja BBC. Sve se ovo dešava nakon špekulacija da bi njegova nova destinacija mogla biti i Tottenham.

Ukoliko napusti Portsmouth, biće to novi poraz za klub koji je na dnu Premijer lige i ima dugove od 69 miliona eura. Finansijski problemi Portsmouth su pratili čitave sezone a igrači čak nekoliko puta nisu bili isplaćeni, pa je Sol Campbell čak podigao tužbu protiv svoga kluba.

Šef kluba Peter Storrie je izjavio da se transferi odvijaju iza njegovih leđa i priznao je da on i menadžer Avram Grant imaju dobar razlog da jednostavno odu. No, ipak neće jer, kako kaže, ne odustaju tek tako.

No, bez obzira na njihov odnos prema situaciji u klubu, po svemu sudeći Begović napušta Portsmouth, odmah nakon kolege Younesa Kaboula koji je već potpisao za Tottenham.

Begović je, javljaju britanski mediji, također bio na meti Arsenala koji je izgleda zakasnio s ponudom koja je, navodno, bila teška 5,7 miliona eura.