Drugo pojačanje
258

Stojan Vranješ novi nogometaš Željezničara

Piše: K. H.
Foto: Armin Herić/FK Željezničar
Foto: Armin Herić/FK Željezničar
Bivši reprezentativac BiH, Stojan Vranješ, novi je nogometaš Željezničara, a ugovor sa Plavima potpisao je na jednu i pol godinu.

"Svi moramo biti zadovoljni, prvo ja, što smo završili ovaj toliko očekivani transfer. Zadovoljan sam uslovima, pregovorima i dočekom u klubu te se nadam da će sve završiti onako kako svi očekujemo", kazao je Stojan Vranješ.

Vranješ je rođen 11. oktobra 1986. godine u Banjoj Luci. Prošao je omladinske selekcije banjalučkog Borca i zagrebačkog HAŠK-a. Nakon igara u Borcu prešao je u rumunski Panduri, a potom je jednu polusezonu igrao na posudbi u Cluju.

Uslijedio je dolazak u Vojvodinu sa kojom osvaja Kup Srbije. U februaru 2014. godine dolazi u poljsku Lechiu Gdansk iz koje nakon godinu i pol prelazi u varšavsku Legiju za koju je odigrao sezonu i pol, a osvojio je dva puta titulu Poljske. Posljednji klub za koji je Stojan igrao je Piast Gliwice.

Pored pomenutih Kupa Srbije i dvije titule prvaka Poljske, Vranješ je bio prvak Rumunije sa Clujom, te osvajač Kupa Poljske sa Legijom. Za Lechiu je odigrao 55 utakmica od toga deset u ovoj sezoni. Postigao je 16 golova i ubilježio tri asistencije. U dresu Panduria je igrao 47 susreta uz 12 golova i jednu asistenciju.

Za Vojvodinu je ubilježio 42 nastupa, za Borac 30, a za Legiju 28. Vranješ je odigrao i tri utakmice u dresu A reprezentacije BiH.