Nogomet
6

Stoičkov: Samo arogantni navijači Reala ne bi aplaudirali Messiju

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Bugarska i Barcelonina fudbalska legenda Hristo Stoičkov uvjeren je da bi navijači Real Madrida trebali aplauzom pozdraviti Lea Messija ako u subotu sruši rekord Telma Zarre, legendarnog igrača Athletic Bilbaa, na listi najboljih strijelaca u historiji španskog prvenstva.

Za takav podvig Messiju je potreban samo jedan pogodak.

Stoičkov smatra da "Madridisti" trebaju odati počast četverostrukom dobitniku Zlatne lopte ukoliko u subotu sruši ovaj rekord, a da oni koji ne budu aplaudirali "mitskom Messiju", kako ga naziva, imaju problem sa arogancijom.

"Ako to ne učine pokazat će da ne vide dalje od fudbalskog tima za koji navijaju. Vjerujem da bi Camp Nou u takvom slučaju aplaudirao Cristianu Ronaldu", kaže Stoičkov.

Subotnji El Clasico igra se na stadionu Santiago Bernabeu, a navijači Barcelone od svog ljubimca očekuju da uđe u historiju.

Govoreći o ishodu ovog okršaja španskih giganata Stoičkov kaže da će o pobjedniku odlučiti igrači koji ne pokleknu pod pritiskom.

"Barcelona trenutno nije tako goropadna kao Real Madrid. Madriđani postižu puno golova, ali su pod pritiskom jer će u slučaju poraza biti sedam bodova iza Barce. Bit će to teška utakmica u kojoj će pobijediti onaj tim s manje nervoze", poručio je Bugarin.