Policija u Chicagu
0

Stoičkov oslobođen optužbi za napad na novinara

Totalsport
Hristo Stoičkov
Hristo Stoičkov
Hristo Stoičkov (46), ponajbolji bugarski nogometaš svih vremena, više se ne sumnjiči za fizički napad na novinara, objavila je čikaška policija.

Stoičkov je bio osumnjičen za napad na Svetlozara Momčilova, vlasnika lista Bulgaria Now sa središtem u SAD-u, na 15. godišnjici MLS kluba Chicago Fire, čije je boje slavni nogometaš branio između 2000. i 2002.

Međutim, kako optužbe za napad nisu bile potkrijepljene dokazima, na kraju su odbačene.

"On je sanjao da sam ga udario. Neki ljudi su tako patetični, žele iskoristiti moje ime kako bi se proslavili", prokomentarisao je Stoičkov.

Iako je aktuelni trener Litex Loveča u ovom slučaju prošao "neokrznut", u rodnoj je Bugarskoj suočen s drugim problemima. Naime, optužio je nekadašnji igrač Barcelone Bugarski nogometni savez i neke druge klubove u zemlji da su učestvovali u namještanju utakmica.

Bugarsko pravosuđe vrlo je ozbiljno shvatilo ovakve komentare i zatražilo Stoičkova za dokaze, dok mu predsjednik Bugarskog nogometnog saveza Borislav Mihajlov, čije je ime posebno istaknuto u kontekstu manipulacije rezultatima, prijeti tužbama zbog klevete.