Bugarin otvoreno
8

Stoičkov kritikovao nizozemskog stručnjaka: Van Gaal je kreten

N. K.
Van Gaal i Stoičkov (Foto: Twitter)
Van Gaal i Stoičkov (Foto: Twitter)
Legendarni bugarski nogometaš Hristo Stoičkov kritikovao je nizozemskog stručnjaka Louisa van Gaala, koji ga je trenirao u Barceloni jednu sezonu prije nego što se 1998. godine vratio u CSKA iz Sofije.

Stoičkov je prethodno pod vodstvom Johanna Cruijffa s Barcelonom osvojio četiri uzastopna naslova prvaka, a kad je drugi put došao na Nou Camp, s Van Gaalom je također osvojio naslov.

"Iako je Van Gaal napravio nekoliko odličnih stvari u karijeri, zbog njegovih gluposti patili su mnogi igrači. Zašto Riquelme nije uspio u Barceloni? Zato što je imao kretena poput Van Gaala za trenera. To je valjda svima jasno. Igrao je na krivoj poziciji i bio je žrtva trenerove vizije, ali je i u tim okolnostima odigrao dobru sezonu. I ja sam patio dok je on bio trener. Sjećam se da je jednom došao u svlačionicu i rekao nam da se previše priča o Cruijffu. Pomislio sam: 'Pogledaj gdje je on, a gdje si ti'. Razlika između njih dvojice bila je ogromna", rekao je Stoičkov.

Bugarin se očito nije dobro slagao s Nizozemcem u svom drugom mandatu u Barcelonu, a te sezone postigao je samo sedam pogodaka.

Međutim, Barcelonini navijači ne zaboravljaju njegove igre u Barceloni od 1990. do 1995. godine kada je postigao gotovo 80 pogodaka u 150 nastupa.