U sjajnoj formi
15

Stjepan Lončar napušta Široki Brijeg, interesovanje pokazali Udinese, Osijek i Rijeka

Piše: K. H.
Stjepan Lončar (lijevo) u susretu protiv Olimpica (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Stjepan Lončar (lijevo) u susretu protiv Olimpica (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Povremeni reprezentativac BiH Stjepan Lončar tokom ljetnog prelaznog roka napustit će ekipu Širokog Brijega, a od klubova koji se interesuju za njegov transfer najviše pažnje privlači ime talijanskog Udinesea.

Prema saznanjima do kojih je došao Klix.ba, veliki broj skauta posmatrao je Lončara u meču 9. kola Lige za prvaka BiH protiv Željezničara u kojoj je njegov tim slavio rezultatom 3:1, a pored već pomenutog Udinesea, interesovanje za ovog igrača pokazali su Rijeka i Osijek.

Još uvijek nije poznat tačan iznos koji bi Široki Brijeg mogao dobiti za ovog mladog igrača, a njegova vrijednost prema transfermarktu iznosi oko 450.000 eura.

"Mogu potvrditi da ima puno klubova koji se interesuju za Lončara, a već sedam ili osam dana vode se intenzivni pregovori s klubovima koji ga žele dovesti u svoje redove", kratko je rekao Dalibor Šilić za Klix.ba.

Ovaj vezni nogometaš rođen je 1996. godine, a u ovoj sezoni odigrao je ukupno 32 utakmice. U Premijer ligi BiH 24 puta je nosio dres Širokog Brijega, a postigao je tri pogotka kojima je dodao šest asistencija,. Jedan pogodak postigao je i u okviru Kupa BiH.

Lončar je u januaru dobio poziv selektora Roberta Prosinečkog za turneju u Sjedinjenim Američkim Državama i odigrao je čitav meč u porazu od Meksika rezultatom 1:0.

On je također bitna karika u mladoj reprezentaciji koja se trenutno nalazi na na prvom mjestu grupe 8 kvalifikacija za U-21 Evropsko prvenstvo.